Властите на Ню Йорк разшириха вчера обхвата на задължителната ваксинация срещу COVID-19,

...
Властите на Ню Йорк разшириха вчера обхвата на задължителната ваксинация срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Ню Йорк задължи децата над 5 г. да се ваксинират за ковид

Властите на Ню Йорк разшириха през вчерашния ден обсега на наложителната имунизация против COVID-19, включвайки в групата на подлежащите на задължителна имунизация децата над петгодишна възраст и всички работещи в частния бранш в миг, когато мощно заразния вид Омикрон на ковид се популяризира във от ден на ден американски щати, съобщи Ройтерс.

Най-многолюдният американски град слага период до 27 декември за всички 184 000 компании в мегаполиса да имунизират чиновниците си, сподели кметът Бил де Блазио.

Освен това децата сред 5 и 11 години би трябвало да си сложат най-малко една доза ваксина до 14 декември, а тези над 12-годишна възраст да бъдат изцяло имунизирани до 27 декември, с цел да могат да посещават заведения за хранене и да вземат участие в извънкласни занимания, като спорт, музикални и танцови прояви.

" Ваксинацията е методът да излезем от тази пандемия и това са смели, първи по рода си в страната ограничения, които да предизвикват нюйоркчани да запазят себе си и общностите си в сигурност ", уточни в изказване Де Блазио, който сдава поста идващия месец на новоизбрания кмет Ерик Адамс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР